Lokaal, sociaal & planet friendly. Gratis verzending vanaf €50,-

Studio Hygge en Corona

Gepubliceerd op 20 maart 2020 om 10:32

Het zijn rare tijden. De scholen zijn dicht evenals sportverenigingen, pretparken, horeca en de meeste winkels. Een bezoekje aan opa en oma wordt afgeraden en social distancing wordt ons op het hart gedrukt. Waarom zou je juist in deze tijd een webshop openen?

 

Al in 2019 zijn we begonnen met de opstart van Studio Hygge. De planning was om in september live te gaan met najaars- en winterkleding. Doordat andere werkzaamheden zijn komen te vervallen hebben we extra tijd om aan het platform te werken. Sommige leveranciers hebben aangegeven open te staan voor een vervroegde start omdat zij, door het sluiten van veel fysieke winkels, met extra voorraden zitten. Andere leveranciers hebben daarentegen geen voorraad doordat fabrieken stil liggen of er niet vervoerd wordt. We moeten creatief zijn en er samen het beste van maken. 

 

Kunst van het levensgenieten

We zijn veel binnenshuis en het vraagt van iedereen in het gezin extra inzet om het gezellig te houden. Het levert veel moois op. Ik voel een diepere verbinding ontstaan door het thuisonderwijs, de spelletjes die we spelen en de gesprekken die we voeren. We eten gezonder en vaker samen aan tafel. Ik maak me minder druk om rommel of wat stof hier en daar. Dat is precies waar Hygge voor staat; de kunst van het levensgenieten!

 

Inspiratie en houvast

Deze ‘intelligente lockdown’ verplicht ons na te denken over de manier waarop we onze samenleving hebben ingericht. Achteraf zal dit een groot leermoment blijken. Er wordt veel gevraagd van ons en het is hoopvol om te zien dat mensen, een uitzondering daargelaten, bereid zijn rekening met elkaar houden. Zolang we gezond blijven, biedt deze bijzondere situatie ook kansen. 

Deze tijd is bij uitstek geschikt om met nieuwe initiatieven te starten. Met dit platform willen je ook laten zien dat er andere opties zijn voor de ratrace waarin veel van ons zich bevinden. We zien nu dat de druk heel anders gevoeld wordt door bijvoorbeeld het thuiswerken en het thuisonderwijs. Lees ook onze blog over ‘Opladen en loslaten’

 

Onze maatregelen

Voor de zekerheid hebben we een aantal maatregelen getroffen om de veiligheid van de webshop te garanderen. Zo pakken we alle producten zowel in en uit met handschoenen aan. Maar als webshop hebben we vrijwel geen fysiek contact met andere mensen, dus wat dat aangaat is dat een bijkomend voordeel.

 

Laura


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.