Lokaal, sociaal & planet friendly. Gratis verzending vanaf €50,-

Wat gaan we doen met Pasen?

Gepubliceerd op 1 april 2021 om 16:18

Pasen is nog altijd een belangrijk Christelijk feest en wordt wereldwijd door veel mensen gevierd. In Nederland staat het inmiddels meer symbool voor de start van de lente. Na een lange winter snakken we naar meer leefruimte, gezelligheid en samenzijn. De natuur ontluikt zich maar wij moeten nog even wachten voor we weer 'los' kunnen. Om er toch een mooie Pasen van te maken zetten we een aantal tips op een rijtje.

 

Picknicken

Als het weer het toelaat ga dan vooral naar buiten! Een lange wandeling of fietstocht is sowieso fijn voor je body en mind en kan bij elk weerstype. Als het enigszins droog en zonnig is het leuk en lekker om een picknickmand (of rugzak) te vullen. Zoek een plekje uit waar je rustig kunt zitten op een bank of kleedje. Een ideaal moment om de telefoons even thuis te laten en échte aandacht voor elkaar te hebben. Voor de kleintjes is het leuk om eieren mee te nemen en te verstoppen.

 

Op dit moment staan de bollenvelden en eerste bloesems in bloei. Ontzettend mooi om een bollen- of bloesemroute uit te zoeken! Ga je met kleintjes op pad? Zoek dan een kabouterpad op.

 

Online museumbezoek 

Een museum bezoeken zit er helaas niet in tot in ieder geval 20 april. Er zijn wel veel musea die online een programma aanbieden. Wij zochten een aantal interessante rondleidingen voor je uit:

 

Rijksmuseum  - Bakken is een kunst over eten in schilderijen uit verschillende periodes

Rijksmuseum - Ontdek meesterwerken laat de beroemdste stukken zien in een virtuele rondleiding

Naturalis - Natuur ontdekken kan digitaal bij Naturalis. Verschillende thema's beschikbaar

Mauritshuis - Bezoek het Mauritshuis virtueel, het enige museum gedigitaliseerd in gigapixel formaat!

 

Veel musea hebben een digitaal aanbod en het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen!

 

Mediteren

Gebruik deze paar dagen waarop we niks moeten om heerlijk tot rust te komen. Juist doordat we veel thuis zijn kan spanning en stress opbouwen. Voor veel mensen in de huis- of slaapkamer ineens een kantoor geworden en dat kan behoorlijk eenzaam en ongezellig zijn. Op internet zijn tal van ‘geleide meditaties’ te vinden. Ga er eens lekker voor zitten (of liggen) en geef je over aan de ontspanning! Als er thuis geen rust is om dat te doen zoek dan een plekje op in het bos, op het strand of gewoon in de tuin.

 

Misschien werkt mediteren niet voor jou maar steek je je tijd liever in sporten of het verzorgen van je huis of tuin. Ook dit kan ontspannend werken! Handen in de aarde is reuze gezond voor je. Van sporten en zonlicht krijgt je gelukshormoon sowieso een boost dus lekker doen. 

 

Samen eten

Of het nu een ontbijt, brunch, lunch of diner is, pak flink uit deze Pasen! Dek de tafel als nooit tevoren. Een tafelkleed met loper, wijn en waterglazen, borden, bestek, kaarsen en natuurlijk paasdecoratie. Knip wat takken van een hazelaar, buxus of appelboom en zet er leuk wat tulpen, narcissen of hyacinten bij. Samen bakken of koken maakt het geheel nog gezelliger. Als je daar geen zin in hebt is er bij veel bakkers of horecazaken de mogelijkheid om een kant en klaar pakket te bestellen. Help je hen ook meteen een beetje!

 

Eieren schilderen

Het schilderen van eieren kan natuurlijk niet ontbreken en verlangt enige voorbereiding. Zeker als je de eieren nog wil opeten is het van belang om de juiste verf te kiezen. Je kunt het beste voedingskleurstof gebruiken want eierschalen zijn erg poreus.

 

Maak een badje van ¾ water, ¼ azijn en ongeveer 15 druppels kleurstof. Maak per kleur een badje. Hierin kun je de gekookte eieren onderdompelen. Laat drogen op bakpapier of eierdoos. Door ze steeds opnieuw maar minder ver onder te dompelen krijg je een gestreept effect. Als je een marmer effect wil bereiken kies dan eerst een basiskleur en laat drogen. Roer door de tweede kleur een beetje olijfolie en dompel nog een keer.

 

Je kunt er ook voor kiezen om de eieren leeg te blazen. Dit doe je door met een naald twee gaatjes te maken, onder en boven. Prik de dooier kapot en schud een keer flink. Nu kun je het ei leegblazen (evt. in de pan) en schoonspoelen. Knoop een dun touwtje aan een stukje satéprikker en wurm dit door één van de gaatjes. Nu kun je het ei naar wens schilderen en ophangen in de paastak!

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.