Wij zijn totaal fan van het Litouwse merk Bliss Linen. Dit merk scoort enorm hoog op de sociale en ecologische ladder want;

 

  • Lokaal geteeld milieuvriendelijk linnen
  • Lokaal geverfd, geweven en gemaakt in kleine ateliers
  • Wordt pas gemaakt wanneer er behoefte is
  • Relatief korte lijnen, binnen 2 a 4 weken in huis
  • Kwaliteitsproduct dus gaat lang mee

 

Wij geloven dat dit de toekomst van mode is, hoewel dit concept zich beter laat omschrijven als anti-mode. De klant kiest en daarna wordt er pas geproduceerd. Geen magazijnen vol met kleding waar niemand op zit te wachten. Recht tegen de fast-fashion in!  

 

Linnen is misschien wel de meest duurzame grondstof voor kleding. De vlasplant groeit makkelijk op arme grond en heeft de helft aan water nodig dan een katoenplant. Ook wordt veel linnen geteeld zonder(!) gebruik van pesticiden. Linnen wordt vooral in Europa geteeld en daardoor legt het kledingstuk heel wat minder kilometers af. Vlas is een hoogwaardige vezel en gaat lang mee.

 

De ontwerpen van Bliss Linen zijn minimalistisch, tijdloos en vrouwelijk. De kledingstukken laten zich makkelijk stijlen met diverse schoenen of sieraden. Mocht je hulp nodig hebben bij het kiezen van de juiste stijl of maat, laat het ons dan weten!

 

En als het gemaakte product uiteindelijk toch niet helemaal naar wens is geldt de normale retour periode van 14 dagen!