Vinted shopping guide

Zou jij graag online gebruikte kleding willen kopen maar weet je niet goed waar te beginnen? We hebben wat tips voor je op een rijtje gezet om miskopen en teleurstellingen te voorkomen! Er zijn verschillende platforms waar je prima kunt slagen, mits je de weg een beetje kent.

Lees meer »

Green Friday!

Black Friday staat voor de deur. Het is de dag na Thanksgiving (waar wij dus niet aan doen..?) en blijkbaar slaan Amerikanen op deze dag massaal aan het shoppen. Leuk voor de winkeliers natuurlijk. Minder leuk voor het milieu en de portemonnee van de beïnvloedbare consument. De kans op miskopen is namelijk groter wanneer er veel 'koopjes' worden aangeboden!

Lees meer »

Lets talk about PFAS!

PFAS ofwel fluorverbindingen, je hebt vast gehoord van de term en hoe het momenteel de bouw plat legt. In Nederland wordt relatief veel PFAS gevonden in de grond, lucht en het water maar ook in onze organen en bloed. Er wordt steeds meer duidelijk wat de precieze oorzaak is en hoe verspreiding verloopt. Hoog tijd om dit onderwerp in relatie tot de mode industrie eens nader te bekijken!

Lees meer »

Nieuw merk: Bella Beluga

Het Deense merk Bella Beluga richt zich van oorsprong op yogakleding. De collectie bestaat uit prachtige, bruikbare items die zich het best laten omschrijven als active wear. Perfecte basics voor thuis, als onderkleding of tijdens het sporten.

Lees meer »

Warme winter met INTI

Het wordt een warme winter als het aan INTI Knitwear ligt. Diepe, aardse tinten en grove breisels. De snit valt wat ruimer dit seizoen en is daardoor perfect om in te cocoonen. De zachtheid van de baby-alpaca wol in ongeëvenaard. Sommige kleuren zijn puur natuur, dus niet gekleurd. De haren worden geselecteerd op tint en slechts gereinigd en gekamd. Hand gebreid in Peru en Ecuador waar de werksters een goed loon ontvangen.    

Lees meer »

Eerlijke espradilles

In 2006 reisde de Amerikaan Blake Mycoskie door Argentinië. Het viel Blake op dat de kinderen daar geen schoenen droegen en hun voeten daardoor onbeschermd waren.  Hij wilde graag helpen en richtte TOMS op. Een bedrijf waarbij met elk verkochte paar schoenen een nieuw paar schoenen wordt gegeven aan een kind in nood. One for One®.

Lees meer »

De keerzijde van katoen

Afgelopen week kwamen er wederom verontrustende berichten naar buiten dat de mensenrechten van Oeigoeren ernstig geschonden worden. Zij zouden gedwongen arbeid verrichten in werkkampen. Er werd gesuggereerd dat inmiddels 20% van de ruwe katoen door dwangarbeid verkregen wordt. Dit onderwerp trok onze aandacht en we zijn ons gaan verdiepen.

Lees meer »

Wat houdt slow-fashion in?

Slow-fashion is een veelgehoorde term. Vaak (onterecht) gebruikt door marketeers die willen meeliften op deze nieuwe trend. Jammer, want het is in de kern een ontzettend goed concept dat het consumentisme in de Westerse wereld terug kan brengen. Maar wat houdt slow-fashion nou precies in?

Lees meer »

Wat is baby alpacawol?

Baby alpacawol is een eeuwenoud en zeer geliefd materiaal wat is uitgevonden door de inheemse bevolking van het Andesgebergte. Al voor het Inca tijdperk werd het gebruikt voor de kleding van koningen en koninginnen. Het wordt beschouwd als de beste wol kwaliteit die verkrijgbaar is, zelfs beter dan kasjmier en mohair. De wol heeft van nature bijzondere eigenschappen waardoor het materiaal zo ontzettend geliefd is. INTI Knitwear gebruikt deze speciale wol om de mooiste dingen van te maken.

Lees meer »

6 Tips om te leren combineren

We kennen het allemaal; een enorme kledingkast vol met spullen maar het gevoel dat je niks hebt om aan te trekken. Veel kleding ligt daar maar omdat je niet goed weet hoe je het kunt dragen of omdat je het eigenlijk helemaal niet zo leuk vindt. Omdat we af willen van ‘fast fashion’, maar ook niet ongevoelig zijn voor de laatste mode geven je wat tips om beter te combineren. Door dat te doen zijn je kledingstukken beter bruikbaar en hoef je die enorme stapel niet verder aan te vullen.

Lees meer »