Warme winter met INTI

Gepubliceerd op 24 november 2020 om 11:21

Het wordt een warme winter als het aan INTI Knitwear ligt. Diepe, aardse tinten en grove breisels. De snit valt wat ruimer dit seizoen en is daardoor perfect om in te cocoonen. De zachtheid van de baby-alpaca wol in ongeëvenaard. Sommige kleuren zijn puur natuur, dus niet gekleurd. De haren worden geselecteerd op tint en slechts gereinigd en gekamd. Hand gebreid in Peru en Ecuador waar de werksters een goed loon ontvangen.    

 

"The best things in life are still handmade"

 

De Autumn/Winter collectie van INTI is werkelijk fantastisch. Het liefst zouden we van elk stuk één mee naar huis nemen en in onze eigen kast leggen. Kledingstukken die je niet meer uit wil trekken. De kleuren zijn ontzettend herfstig en warm. Zachte grijs- en ecru tonen, helder amber en diepblauw. Lekker nonchalant maar gekleed genoeg om de straat mee op te gaan.    

 

Alpaca's worden vandaag de dag op verschillende plekken gefokt. Zelfs in Nederland vind je fokkerijen. De wol die gebruikt wordt in de producten van INTI Knitwear komt echter allemaal uit de Andes. Een bewuste reden die alles met dierenwelzijn en het vakmanschap van de Peruaanse bevolking te maken heeft. De alpaca’s hebben alle vrijheid en leven in groepen. Ze eten natuurlijk en worden met liefde behandeld. 

 

"Be your beautiful self"

 

Omdat de wol de alpaca van nature tegen allerlei weersinvloeden moet beschermen heeft het allerlei eigenschappen waar we heel blij van worden, het is namelijk waterafstotend, warmte isolerend, lichtgewicht en brandwerend. De alpaca’s leven op grote hoogte waar enorme temperatuurverschillen zijn (+25 overdag en -25 ’s nachts). Om de dieren zowel warm te houden als te verkoelen, past de wol zich aan, aan de lichaamswarmte. Bij kou isoleert het en bij hitte heeft het een koelende werking, oftewel het is thermisch. Door alleen de fijnste haartjes te gebruiken voor het weven van kleding is het bovendien enorm licht van gewicht en dat zit fantastisch.

 

Bekijk de actuele voorraad hier

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.