Eerlijke espradilles

Gepubliceerd op 4 september 2020 om 10:09

In 2006 reisde de Amerikaan Blake Mycoskie door Argentinië. Het viel Blake op dat de kinderen daar geen schoenen droegen en hun voeten daardoor onbeschermd waren.  Hij wilde graag helpen en richtte TOMS op. Een bedrijf waarbij met elk verkochte paar schoenen een nieuw paar schoenen wordt gegeven aan een kind in nood. One for One®.

Blake besefte dat One for One ook kon helpen bij het vervullen van andere wereldwijde behoeften en lanceerde vervolgens TOMS Eyewear. Bij aankoop van een zonnebril wordt een persoon in nood geholpen bij het herstellen van zijn gezichtsvermogen. In 2014 werd TOMS Roasting Co. opgericht met als doel schoon water te leveren aan ontwikkelingsgebieden door de verkoop van premium koffie.

 

De espradilles van TOMS kende je waarschijnlijk al. Maar wist je ook dat er inmiddels een uitgebreide vegan collectie is? En dat veel van de gebruikte materialen van natuurlijke, gerecyclede of hernieuwbare grondstoffen komen. Er zijn ook een aantal modellen verkrijgbaar die zelfs plantaardig zijn geverfd, met o.a. gardenia en indigohout, waarvoor dus geen schadelijke chemicaliën worden gebruikt. Deze initiatieven betekenen écht een stap voorwaarts voor de modebranche en moedig ik daarom van harte aan! 

 

 

TOMS zijn maatvast en alleen verkrijgbaar in een gemiddelde wijdtemaat. Ze raden aan de maat te bestellen die je normaal draagt. Als je normaal tussen twee maten in zit, raden ze je aan om de kleinere maat te bestellen, omdat TOMS schoenen nog licht zullen oprekken tijdens het inlopen. De schoenen zijn makkelijk te wassen met een beetje lauw water en een hard borsteltje. 

 

De schoentjes kocht ik al regelmatig voor mijn kinderen. Helemaal enthousiast word ik van de natuurlijk geverfde kinderschoenen. Makkelijk aan en uit te trekken door de schuine klittenband sluiting.  De zolen zijn lekker zacht en geven voldoende demping. Ideaal voor binnen (bij ons op school dragen ze binnenschoenen) maar ook zeker voor buiten. TOMS schoenen zijn bovendien fijn geprijsd! Bekijk de verschillende collecties door op onderstaande afbeelding te klikken: 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.