Vinted shopping guide

Gepubliceerd op 7 augustus 2023 om 13:30

Zou jij graag online gebruikte kleding willen kopen maar weet je niet goed waar te beginnen? We hebben wat tips voor je op een rijtje gezet om miskopen en teleurstellingen te voorkomen! Er zijn verschillende platforms waar je prima kunt slagen, mits je de weg een beetje kent.

 

Vinted is de bekendste en heeft een enorm aanbod van gebruikte tot nieuwe spullen die iemand anders niet (meer) wil. Heb moeite met de gedachte aan gebruikte kleding? Begin dan gewoon met iets wat weinig gebruikt of zelfs nieuw is. Waarschijnlijk heb je zelf ook wel iets in je kast hangen wat niet of slechts één keer gedragen is. Je wasmachine doet de rest zodra je het artikel ontvangt.

 

1. Hoe vind ik die leuke items?

Het is handig om te weten waarnaar je op zoekt bent. Het is natuurlijk geen kledingwinkel waar rekken uitgestald staan om je te inspireren. Je zult zelf actief op zoek moeten naar dat speciale item.

Gelukkig kun je veel verschillende zoekopties opgeven en deze ook bewaren. Je kunt meerdere zoekopdrachten ingeven en opslaan. Je ziet snel of en hoeveel nieuwe items zijn toegevoegd per zoekopdracht. Als je vaste merken draagt wordt het zoeken al een stukje makkelijker.

 

2. Hoe vind ik de juiste maat?

Maten kunnen erg verschillen. Zelfs bij de beste merken komen verschillen in maatvoering en pasvorm voor. Wil je zeker zijn van de juiste maat? Vraag dan de verkoper om een aantal maten op te nemen. Deze vergelijk je met je eigen (favoriete) kledingstuk. Er zijn dan een aantal punten essentieel; schouder tot schouder, borst (net onder de borst gemeten), taille, heup en lengte. Heb jij spelen wensen, zoals langere mouwen, dan vraag je die maat op. Het klinkt misschien erg omslachtig maar na een tijdje ken je je eigen maten en weet je sneller of iets past ja of nee.

 

3. Staat van het kledingstuk

Iedereen heeft een eigen perceptie als het gaat om de staat van een kledingstuk. Zo kocht ik eens een jas die werd omschreven als ‘zo goed als nieuw’ terwijl ik het zelf niet eens bij de kringloop zou durven aanbieden. Hoe kom je er nou achter hoe vaak een artikel gebruikt is?

  • Koop niet vanuit onduidelijke foto’s. Vind je iets echt heel leuk maar zijn de foto’s slecht, vraag dan om nieuwe foto’s. Bij voorkeur in vol daglicht en ook één van heel dichtbij. Het label in de nek en in de kleding verraden hoe vaak iets gedragen / gewassen is. Kijk zelf maar eens in de labels van je eigen kleding om het verschil te ontdekken.

 

  • Check de reviews van de verkoper. Zeker als je net begint is het belangrijk om niet te kopen van verkopers met weinig of slechte reviews. Op Vinted krijg je een slechte review als de koop om wat voor reden dan ook niet doorgaat. Als iemand slechte spullen verkoopt staat dat er vaak gewoon bij. Even checken dus!

 

Als je bovenstaande tips gebruikt bij het shoppen op Vinted kom je een heel eind. Natuurlijk kan er wel eens een miskoop tussen zitten maar hey, je kunt het gewoon weer doorverkopen! En met de prijzen op Vinted is een miskoop net wat minder pijnlijk dan van een nieuwe aankoop in de winkel!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.