Zuid-Amerikaanse producten uit het hart van de Ecuadoraans Andesgebergte


EcuaFina betekent letterlijk: de mooiste (fina) producten uit Ecuador (ecua). Onze producten worden rechstreeks gesourced, zonder tussenpersoon. 

 

Veel van de producten zijn gemaakt van zachte alpacawol, zoals: inheemse plaids, poncho's, sjaals, truien, mutsen, etc. EcuaFina verkopen ook de enige echte Panamahoeden of 'sombreros de paja toquilla' zoals de Ecuadorianen zeggen. Maar ook handgeweven vloerkleden, sieraden van taguanoten, handbeschilderd aardewerk uit Cuenca, avocado-olie en nog veel meer! De producten worden op traditionele wijze gemaakt door de inheemse Quichua-bevolking die in de Andes leeft en leeft van de handel in handgemaakte producten.

 

Rebecca Braak is de oprichter van EcuaFina, die in 2014 haar eerste stap zette in Ecuador en verliefd werd op het land, de mensen, de cultuur en de handgemaakte producten. Ze wilde nog veel meer mensen enthousiast maken voor dit veelzijdige land en voor de authentieke producten. Zo ontstond het idee voor haar eigen merk. Rebecca woont met haar gezin in Ecuador en onderhoudt contact met de wevers en andere ambachtslieden. Ze bezoekt meerdere keren per jaar de lokale gemeenschappen om de hoge kwaliteit van de producten te waarborgen en om samen met de lokale bevolking nieuwe producten te ontwerpen.

 

Klik hier voor ons verslag bij RTL4

 

Authentiek, Fair Trade & Rechtstreeks ingekocht!