INTI Knitwear is een té gek merk dat de mooiste gebreide producten op de markt brengt. Het merk is in 1992 opgericht door Anna en Leon, twee ondernemers met een passie voor reizen, natuur en mensen. De producten worden handgemaakt (niet door breimachines!) door de inheemse bevolking van Ecuador en Peru voor een eerlijk loon en met respect voor de natuur. Mensen worden opgeleid tot uitstekende breiers en kunnen daarmee hun families onderhouden. De gebruikte materialen komen van natuurlijke resources zoals (baby) alpaca, merino schaap en vlas (linnen). Neem vooral even een kijkje op de site van INTI om kennis te maken met de lokale werkers: https://www.intiknitwear.com/our-story/

 

Anna en Leon verblijven de helft van het jaar in Ecuador om daar de productie te begeleiden en nieuwe collecties te ontwikkelen. Zo zijn ze er zeker van dat de productie op een eerlijke manier gebeurt. De collecties zijn tijdloos door het gebruik van prachtige neutrale kleuren, met af en toe een modische uitschieter. Collecties zijn niet seizoensgebonden omdat INTI, net als wij, geloven in slow-fashion! 

 

Aan elk kledingstuk zit een handgeschreven kaartje met daarop de naam van de maakster. Er staat ook op hoeveel exemplaren er gemaakt zijn en van welk uniek nummer jij nu trotse eigenaar bent!