Slow & fair fashion; gemaakt met oog voor mens en milieu, gratis verzending binnen NL & BE vanaf €50

Over Studio Hygge

Studio Hygge is ontstaan doordat wij om ons heen hoorden dat er een gebrek is aan mooie, vrouwelijke kleding voor actieve vrouwen. Er is veel verkrijgbaar is het 'outdoor' segment maar de meeste winkels verkopen alleen de standaard merken die kiezen voor saaie en praktische designs in grijs, blauw en zwart. Voor de actieve vrouw wat meer wil is er weinig beschikbaar. Een aantal Scandinavische merken brengen hier verandering in en we hebben ook een samenwerking met een aantal hele toffe Nederlandse merken gevonden.

 

Omdat we weten dat fashion één van de meest vervuilende industrieën is, zijn we daarnaast op zoek gegaan naar aanvullende waardes. De merken in ons assortiment leveren een positieve bijdrage aan het milieu of hanteren een fairtrade productieproces. Wij stellen ons daarbij kritisch op en laten ons niet verleiden door het veel voorkomende 'greenwashing'. Vandaar ons credo; slow fashion for active women.

 

Hoewel we een shop beheren, geloven we sterk in consuminderen. Door een kwalitatief item te kopen, daar goed mee om te gaan en er jarenlang plezier van te hebben draag je je steentje bij om de enorme afvalberg van textiel te doen verminderen. Wij doen dat door een beperkte voorraad aan te houden. We willen niet onnodig textiel op de plank hebben liggen om later tegen een dumpprijs te verkopen of te vernietigen.

Lees meer over de merken die we aanbieden.