Opladen en loslaten

Gepubliceerd op 2 mei 2020 om 09:59

Omdat we de dagen vooral thuis doorbrengen met het gezin, vergt het extra begrip en acceptatie om ergernissen niet te doen oplaaien tot ruzies. Vooral bij kinderen (en met name pubers) begint de verveling toch wel toe te slaan en dat is af en toe goed te merken. Hoe ontsnap je daaraan wanneer je geacht wordt thuis te blijven?

 

Frisse neus halen

Vroeg opstaan, vóór het gespuis wakker is, en een rondje door de natuur is iets wat voor ons heel goed werkt. Te voet of met de fiets daar naartoe waar niks gebeurt, behalve de vogels die kwetteren en broeden, is pure weldaad voor de geest. Neem de stilte in je op. De zon te zien opkomen in deze tijd van het jaar is prachtig en de kou laat je voelen dat je leeft!

 

Wroeten in de aarde

Neem je tuin (letterlijk) onder handen. Wroeten in de aarde brengt geluk en geeft een boost aan je immuunsysteem. Wetenschappers wijten dit aan de verschillende bacteriën die in de grond zitten die bij contact met de huid ons serotonine level omhoog brengen. Je kunt een kleine moestuin aanleggen, ook leuk voor de kleinere kinderen! De zonnestralen die je vangt zorgen voor aanmaak van vitamine D, onmisbaar om je happy te voelen.

 

Aandacht voor eten

“Liefde gaat door de maag” is een gezegde waar je nu meer dan ooit plezier van zult hebben. Zet een uitgebreide lunch op tafel, probeer een nieuw recept of bak die ene heerlijke taart. Je ontvangt credits waar je een paar dagen mee vooruit kunt. Door bewust met eten bezig te zijn ga je minder snel snaaien, niet onbelangrijk nu de sportschool dicht is. Daarover gesproken; blijf bewegen! Koop een springtouw, hoelahoep of volg online yoga lessen.

 

Terugtrekken

Loslaten als je 24 uur per dag bij elkaar op de lip zit, kan een uitdaging zijn. Er is twee keer zoveel vaat dan normaal en niemand voelt zich geroepen die op te ruimen. Je even terugtrekken om wat te lezen of een uurtje bellen met je beste vriendin, geeft je waarschijnlijk de energie om daarna weer door te gaan. Als je echt stress ervaart door het thuiszitten, probeer je dan te focussen op de dingen waar je wel controle over hebt. Voel je vooral niet schuldig over de dingen die nu even blijven liggen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.