Hooikoorts in de lucht! (+ tips)

Gepubliceerd op 8 mei 2020 om 10:01

Het is inmiddels volop lente met een temperatuurmeter die zelfs de 25°C al heeft aangetikt. Alles staat volop in de knoppen of in bloei en de tuin begint er (eindelijk) weer een beetje gezellig uit te zien. Geweldig natuurlijk, zeker als je een zonaanbidder bent zoals ik, maar wel een beetje lastig als je hooikoorts hebt.

 

Jammer genoeg behoor ik ook tot de 3 miljoen Nederlanders die last hebben van allergieën en dan specifiek hooikoorts. Ik lees dat het aantal allergie patiënten elk jaar toeneemt met 2% tot 5%. Dit zou vooral komen doordat veel mensen zich niet bewust zijn van hun pollenallergie, maar het jarenlang onterecht afdoen als een verkoudheid die toevallig altijd in de lente weer begint op te spelen.

 

Tip tegen hooikoorts

Als je hooikoorts hebt dan weet je ook dat de jeukende ogen en niesbuien gekmakend kunnen zijn. De gekste dingen probeer je uit om er vanaf te komen. Zonder medicijnen kom ik überhaupt de dag niet door, maar ik heb zelf een hele goede tip die ik graag met jullie deel; sprenkel een paar drupjes Davos Kuurolie van Chi op een zakdoekje en ruik hier even flink aan. De munt- en eucalyptus olie prikken wat in je neus en zorgen ervoor dat het jeukende gevoel weggaat. Je kunt ook een paar drupjes in een pannetje met warm water doen zodat de olie zich verspreidt via de lucht.

 

Genieten van de natuur

En voor de bikkels onder ons die ondanks de hooikoorts toch graag de natuur in willen; smeer een dikke laag vaseline onder je neus zodat de pollen daar aan blijven plakken. Neem het potje mee zodat je het af en toe opnieuw kunt smeren. In combinatie met een (zonne)bril helpt dat redelijk.

De ultieme oplossing voor mijn hooikoorts klachten, zoek ik nog steeds en dus ben ik altijd benieuwd naar goede tips van anderen. In mijn omgeving hoor ik ook redelijk goede dingen over het aanleggen van tape op je rug door een fysiotherapeut. Nu is dat op dit moment vanwege de corona maatregelen niet mogelijk, maar het is zeker een optie die ik graag een keertje uit wil proberen. Heb je hier ervaring mee? Laat vooral even een berichtje achter.

Laura

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.