Fall is the prettiest of all!

Gepubliceerd op 29 oktober 2020 om 11:38

Herfst is hier en we zullen het weten! De lange warme dagen hebben plaatsgemaakt voor regen, wind en grijze luchten. Helaas kunnen we niet spreken van een Indian Summer en dat is echt even schakelen. De donkere dagen brengen een gevoel van weemoed met zich mee en door de lockdown-light (voorlopig) zijn we verplicht veel tijd thuis door te brengen. Wij geven je wat tips om van deze herfst toch het mooiste seizoen van het jaar te maken! 

 

Huis en haard

Omdat we zoveel tijd thuis doorbrengen is het van belang dat je je thuis fijn voelt. Zijn er klussen die je al lang wilde uitvoeren dan is dit hét moment om ze op te pakken. Schilder dat wandje of hang eens wat nieuws aan de muur, je wordt er instant vrolijk van. Stoor je je al tijden aan die rommelige kast? Weg met die troep! Opruimen lucht op en geeft ruimte in je hoofd. De tuin winterklaar maken is ook een heerlijk klusje op een herfstige middag. Uitgebloeid blad eruit, herfstbloeiers erin. En voor wie niet wachten kan: hang die kerstverlichting gewoon op, wat kan jou het schelen!

 

Goed voedsel

Met de horeca die gesloten is hebben we meer tijd om te experimenteren in eigen keuken. Ik heb mijn familie al geconfronteerd met een pumpkin-pie (ieh gatver!) maar het maken was erg leuk. We hebben verse kastanjes gepoft in het vuur en appelmoes en -taart van eigen pluk is sowieso een succes. De restaurants in de omgeving willen we graag supporten dus daar gaan we snel doe-het-zelf pakketten ophalen. Een mooi gedekte tafel en een goede fles wijn geven zo toch een gevoel van luxe. Vergeet niet dat je door minder zonlicht ook minder vitamine D aanmaakt en dit kan je stemming beïnvloeden. Een supplement kan echt helpen om je minder somber te voelen. 

 

Erop uit

Binnen de beperkingen die opgelegd worden zijn toch nog tal van mogelijkheden wat je kunt doen. Sluit jezelf vooral niet op! Zonlicht en frisse lucht zijn gewoon gezond voor je en helemaal als je ook nog thuis werkt. Plan vaste momenten per week, of zelfs per dag, waarop je even naar buiten gaat. Laat je niet weerhouden door regen of kou ;-) 

Sporten is goed voor je mind en body, probeer routine te houden. Mocht het straks toch weer dicht gaan probeer dan een routine thuis te vinden. Voorlopig kunnen we ook nog naar de bioscoop, theater, hotels (wij gingen een paar nachten naar zee in de herfstvakantie), kapper en schoonheidssalon. Het lezen van een boek of het leren van een nieuwe taal zijn ook van die dingen waar nu meer tijd voor is. Acceptatie om even een tandje terug te doen is     

 

Feestdagen

De vraag die maar niet uit mijn hoofd wil gaan is: hoe gaan we de feestdagen doorbrengen? Met het huidige advies om niet meer dan 3 personen thuis te ontvangen zit een uitgebreid kerstdiner of een sinterklaasviering met de familie er echt niet in. Dat deze traditie niet door kan gaan zal voor veel mensen een bittere pil zijn, vooral voor de ouderen die toch al veel alleen zijn.

Het lijkt me zaak dat we er met zijn allen voor zorgen dat ouderen niet nog verder vereenzamen. Kaartjes, (oude) magazines of bloemen langsbrengen is makkelijk gedaan. Sowieso voelt het goed om iets voor een ander te doen. Misschien wel dé manier om weer meer wat positiviteit in je leven te brengen. Ik zie om me heen dat zelfs de meest positief ingestelde mensen het mentaal lastig hebben met deze situatie.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.