Corona-proof sporten

Gepubliceerd op 19 november 2020 om 13:34

Sporten is belangrijk. Voor je body maar ook zeker voor je mind. Even naar buiten en afreageren, want iedereen heeft een uitlaatklep nodig. Zeker nu we massaal thuiswerken en amper buiten de deur komen. De sportschool lijkt behoorlijk safe maar alleen toegankelijk door reservering. Het komt er toch minder vaak van dan je had gepland. Wat kun je doen om rondom huis toch lekker actief te blijven? 

 

Touwtje springen

Mijn persoonlijke favoriet: touwtje springen! Werk aan je coördinatie, uithoudingsvermogen, timing, balans, snelheid, kracht én je explosiviteit. In een hele korte tijd sport je ontzettend intensief en je gebruikt vrijwel je hele lichaam. Kuiten, enkels, voeten, armen en rugspieren moeten flink aan het werk. Cardio en spierontwikkeling in één. Het schijnt zelfs je motoriek en coördinatie te verbeteren. De echte bikkels kunnen nog een bokszak ophangen voor extra uitdaging. 

Ik merk in ieder geval zelf veel verschil sinds ik hiermee ben begonnen. Het werkt ook prima als warming-up voor een rondje hardlopen! Je kunt een beetje variatie inbouwen door één of twee benen te gebruiken, je knieën extra op te tillen of je billen aan te tikken. 

Skaten 

Vroeger deed ik het ontzettend veel, skaten. Sinds mijn zoontje skates heeft ben ik het weer aan het oppakken. We rijden eerst een stukje voor een fijn fietspad en dan kunnen we los. Heerlijk in de frisse buitenlucht en één van de weinige sporten die echt leuk is om te doen. Je bent wel afhankelijk van het weer want als het regent kun je je skates beter binnen houden om roestvorming te voorkomen. Zodra het gaat vriezen kunnen we hopelijk de skates weer eens verruilen voor schaatsen!  

 

Pilates 

Pilates is een actieve vorm van yoga waarbij de focus op de 'core' ligt. Je hebt alleen een yogamatje nodig en wellicht wat voorbeeld video's van youtube. Deze manier van sporten combineert kracht, evenwicht en ontspanning middels ademhaling. Je lenigheid kun je enorm verbeteren met pilates, evenals je taille! Het is belangrijk dat de oefeningen goed worden uitgevoerd en daarvoor is concentratie nodig. Een spiegel kan daarbij handig zijn. Daardoor is deze sport vooral ook heerlijk om je gedachten even op iets anders te richten. In combinatie met wat gewichten, kettlebells en weerstand bandjes kun je een volwaardige training opbouwen thuis.   

 

Dansen

Dansen door de huiskamer kan enig schaamtegevoel oproepen. Trek de gordijnen even dicht en doe het toch maar! Muziek stemt vrolijk en is een ontzettend effectieve manier om wat calorieën te verbranden. Je verbrandt al snel 370kcal per uur! Vind je het toch lastig zet dan gewoon een opzwepend muziekje aan tijdens het vouwen van de was of zoiets. Misschien vinden de (klein)kinderen het leuk om mee te dansen en maak er zo een familieaangelegenheid van. 

 

Wandelen

Steeds vaker blijkt dat (snel)wandelen een hele goede manier van bewegen is. Voor de gewrichten is wandelen stukken beter dan hardlopen bijvoorbeeld. Wandelen kan eigenlijk altijd en overal waardoor de drempel enorm laag is. Wil je het wat professioneler aanpakken dan zorg je voor goede wandelschoenen en waterdichte kleding zodat je niet afhankelijk bent van 'goed' weer. Zelf vind ik het heerlijk om te wandelen met een vriend(in). Gesprekken tijdens een wandeling zijn vaak verrassend diepgaand. Een dagelijks moment inbouwen voor een wandeling is een goed idee, bijvoorbeeld na een maaltijd. Schijnt ook nog goed te zijn voor de spijsvertering!  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.