How to; Christmas styling?

Gepubliceerd op 8 december 2020 om 16:07

Inmiddels is het winter, bijna kerst. Door de harde lockdown zijn we noodgedwongen (nóg meer) thuis dit seizoen. Helaas geen gezelligheid van de kerstmarkt of de schaatsbaan dit jaar. Zelfs een museum of bioscoop bezoekje zit er niet in tijdens de donkere dagen. Er zit maar één ding op en dat is het thuis gezellig maken!

  

Less is more...

Niet iedereen is een styling wonder, waaronder ikzelf, en eerlijk toegegeven; meestal kan het me ook niet heel veel schelen. Een kerstboom, lampjes, ballen en klaar! Soms zijn we op vakantie met kerst en ben ik dolblij dat het hele spektakel aan me voorbij gaat. Dit jaar is het anders. Al een paar weken voor Sinterklaas lagen de winkels vól met kerstspullen. Stiekem begon het al te kriebelen maar ik kon me inhouden tot 6 december.

 

Buiten hebben we een heerlijk plekje gemaakt om een glaasje glühwein te drinken. Onze eigen skihut met vuurkorf en gezellige lampjes en kaarsen. Bij het kerstbomen-boertje om de hoek een.mooie blauwspar gehaald en aangekleed met ballen in verschillende groentinten. Mijn vriendin Kim is de absolute kerst-koningin, zij heeft maar liefst 3 bomen in huis. Ontzettend gezellig voor wie er zin in heeft! 'Less is more' gaat in het geval van kerst meestal niet op.

Één van de kerstbomen van Kim!

Styling tips

Kaarslicht is de ultieme sfeermaker. Let wel op met kaarsen; wij hebben eens tijdens het kerst hoofdgerecht een flinke steekvlam moeten blussen. Iemand had een synthetische luiertas té dicht bij een kaars gezet! We hebben er gelukkig alleen een grappige anekdote aan over gehouden. Gelukkig zijn er inmiddels hele mooie namaak kaarsen verkrijgbaar. 

 

Zachte materialen geven een winters gevoel. Trek alle bontjes, kussentjes en plaids uit de kast voor dat knusse gevoel. Warme, aardse tinten doen het goed net zoals zwart gecombineerd met goud voor een gevoel van luxe. Zorg voor veel sfeerlichtjes zodat je niet het gevoel hebt 'in het donker' te zitten. Wat ook veel doet voor de sfeer is geur! Zet een lekker winters geurbommetje neer met sinaasappel en kruidnagel bijvoorbeeld. Je komt direct in de kerstmood!

 

En verder...

Een tip die ik je echt niet wil onthouden is de volgende, zeker met het oog op een langdurige lockdown: Disney+ is het ultieme kerstkanaal. Heerlijk met het hele gezin cocoonen op de bank en ouderwetse kerstfilms kijken! De remakes van de tekenfilms zijn trouwens ook fantastisch. Alle Pirates of the Caribbean bingewatchen kan ook. Trust me, het is beter dan Netflix ;-)  

 

Tafeldekken als een pro

Dit jaar geen groot gezelschap. Des te meer ruimte (letterlijk) is er om aandacht te besteden aan de tafel aankleding. De basis is een mooi tafelkleed met eventueel een tafelloper. Een knallend kerststuk in het midden en wat gezellige kaarsen erbij. Doe niet te moeilijk over het kersstuk, wat hulst of eucalyptus met dennenappels geeft al een enorm kerstgevoel. Een schaal met kerstballen staat ook erg leuk en brengt wat glamour aan tafel! Spendeer je geld niet aan een 24-delig kerstservies maar koop alleen wat rode ontbijt/dessertbordjes. Ze matchen prima met wit servies maar geven de tafel direct een feestelijke aanblik. 

 

Kristallen waterglazen, wijnglazen, servetten (gevouwen of in een ring), meerdere bestekjes, wijnkoelers kun je allemaal gebruiken om de tafel verder af te stijlen. Zet geen schalen met eten op tafel, tenzij je een enorme kalkoen hebt natuurlijk, maar maak de borden mooi op in de keuken. Het voorkomt tegelijkertijd dat je nog eens opschept en met buikpijn naar bed gaat. Om het voor de kinderen aantrekkelijk te houden om aan tafel te blijven is het leuk wat christmas crackers openen tussen de gangen door. Een dobbelspel met wat kleine cadeaus kan ook erg gezellig zijn.  

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.