Nieuw: interieur!

Gepubliceerd op 2 februari 2021 om 17:15

Hygge is de kunst van het levensgenieten. Genieten van de grote maar ook zeker de kleine momenten in het leven. Samen maar ook alleen. Het is Deens en Noors (beide landen staan steevast in de top 5 met de meest gelukkige inwoners op aarde) en betekent zoveel als gezelligheid, comfort en omarmen. Waarschijnlijk is het Engelse 'huggen' ervan afgeleid. Wij zeggen dan;

 

Don't worry, be Hygge!

 

Hygge kun je vinden op veel verschillende plekken. Lekker thuis, op de bank met een warme kop koffie of juist in het bos op een grijze winterdag. Of tijdens het ontbijt met het hele gezin aan tafel. Het draait nooit om spullen maar des te meer om jezelf zijn en het herkennen van geluk. Een fijn huis, een prettige leefomgeving kan daar zeker aan bijdragen, is essentieel zelfs!

 

Voor ons een goede reden om vanaf nu leuke spullen voor je interieur te sourcen. Direct van de bron, dat wil zeggen: de maker. Geen prullen maar waardevolle, handgemaakte producten gemaakt door échte vakmensen. Unieke items die je niet op elke straathoek vindt. Met liefde gemaakt en uiteraard hebben we ook oog voor de gebruikte materialen. Bij voorkeur natuurlijk, milieu- en diervriendelijk.

  

Het kilim weefgetouw zoals gebruikt in de Turkse regio Oushak

Kilim kussens

Kilim kussens zijn een smaakvolle en tijdloze toevoeging aan het interieur. Deze kussenhoezen worden handgemaakt in Turkije in de regio Oushak. De traditionele en kleinschalige manier van produceren wordt in stand gehouden door familiebedrijfjes. Onze kussenhoezen worden gemaakt door de familie Kiran, derde generatie kilim wevers! De wollen garens worden nog met hand gesponnen en gewoven en kunnen daardoor wat schoonheidsfoutjes hebben. Ieder item is uniek! 

Bekijk de collectie hier.

 

Spiegels uit Frankrijk

In Frankrijk vonden we de prachtige spiegels van Sandrine, die een bedrijfje heeft in raffia producten. We kopen ze rechtstreeks bij haar in. Handgemaakt van de raffia palm, een natuurlijk en onbewerkt product met een bohémian uitstraling. Met deze ontzettend vrolijke spiegels haal je de zon in huis! Bekijk ze hier

 

Zijn er producten die jij graag in ons assortiment zou zien? Laat het ons dan zeker weten. We gaan graag voor je op zoek! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.