Natural beauty

Gepubliceerd op 14 juni 2021 om 10:39

We leven in een tijdperk van fillers, filters en social media. De beauty trends van nu zijn wel eens zorgwekkend. Gelukkig zie je een tegenbeweging ontstaan. Cosmetica en verzorgingsproducten worden steeds kritischer bekeken en er is inmiddels een ruime keuze aan (meer) natuurlijke producten. Om op een mooie én natuurlijke manier ouder te worden zetten wij een aantal tips voor je op een rijtje.

 

Honderden, zo niet duizenden, boeken zijn er al over geschreven; mooi en gezond ouder worden. Praktisch komen deze boeken allemaal op hetzelfde neer als het gaat om 'ageing gracefully'. Er zijn een viertal basisregels die voor iedereen gelden:

 

1 Zorg voor voldoende slaap en ontspanning

2 Je bent wat je eet (en drinkt!)  

3 Ga naar buiten maar beperk blootstelling aan de zon

4 Blijf bewegen, altijd!

 

Deze regels zijn wat ons betreft evident en zullen we daarom niet nader bespreken. We gingen voor je op zoek naar praktische tips en trics om op een natuurlijke manier, zonder al te veel kunstgrepen dus, ouder te worden. Want wie zich goed voelt over zichzelf, staat gelukkiger in het leven. En laten we eerlijk zijn; het uiterlijk maakt daar, in meer of mindere mate, onderdeel van uit. 

 

Rimpels te lijf

Om rimpels op een natuurlijke manier aan te pakken zijn er een aantal mogelijkheden. Het beste is om zo vroeg mogelijk te beginnen want als ze er eenmaal zitten is het lastig ze weg te krijgen. Wat helpt is om te slapen met een slaapmaker. Het materiaal moet zo zacht mogelijk zijn (satijn of zijde) voor de gevoelige huid rondom de ogen. De gladde stof zorgt dat je huid er langs 'glijdt' en niet de mogelijkheid krijgt om te vouwen op je kussen. De slaapvouwen zullen uiteindelijk in de huid gekerfd staan en met een slaapmasker kun je dit proces écht vertragen!

 

Een stevige huid laat minder snel rimpels zien. Daarom kun je je gezicht- en halsspieren trainen! Het is heel simpel: neem een slok water in je mond en beweeg het water krachtig door je mond totdat je je spieren voelt. Bouw dit op en doe het meerdere keren per dag. Het laat zelfs je jukbenen mooier uitkomen wanneer je dit regelmatig doet. Doe het standaard na een kop koffie, thee of wijn om verkleuring van je tanden tegen te gaan. Sla je twee vliegen in één klap! 

 

Het laatste op het gebied van natuurlijke huidverjonging zijn de zogenaamde exfoliators. Het is een proces waarbij vuil diep in de poriën en dode huidcellen worden verwijderd. Een exfoliator is geen scrub, het is een hele lichte peeling op basis van (fruit)zuur.  Het verzacht de textuur en kan de poriën verkleinen waardoor je huid er jonger uitziet. Ook voor het lichaam bestaan fijne exfoliators. The Ordinary en Paula's Choice hebben uitstekende producten voor een fijne prijs. Beperk je beauty routine wel enigszins. Teveel chemicaliën (synthetisch of natuurlijk) verstoren de natuurlijke balans en veerkracht van de huid! 

 

Om de huid verder stevig te houden is cupping een goed idee! Dit Oosterse beautyritueel is een vorm van diepe massage. Met behulp van cups (in verschillende uitvoeringen) wordt de huid lokaal vacuüm getrokken en bloed wordt naar de oppervlakte gezogen. De doorbloeding neemt toe en afvalstoffen die zich ophopen in de huid worden afgevoerd waardoor het ook goed zou zijn tegen cellulitis. Cupping kun je vrij eenvoudig zelf doen of je laat het doen bij een gespecialiseerde salon. De behandeling kan je behoorlijke rood/blauwe plekken opleveren dus even rekening mee houden voordat je een afspraak op het strand plant ;-)  

 

Mooie tanden 

...doen heel veel voor een gezicht! In de loop van de tijd verkleuren tanden door aantasting van het tandglazuur. Vooral koffie, thee, wijn en (fruit)zuren zijn de boosdoeners. Zoals eerder gezegd is het slim om de mond vaker per dag te spoelen om de impact te verkleinen. Ook een suikervrij kauwgompje is goed tegen tandverkleuring. Door het kauwen maak je meer speeksel aan en dat neutraliseert de zuren uit eten en drinken. Vraag de mondhygiëniste om de tanden te polijsten zodat ze weer iets witter worden.

 

Door de tijd kan het gebit veranderen. Er kan minder ruimte ontstaan in de kaak waardoor de tanden dichter tegen elkaar schuiven en schuin gaan staan. Het is steeds gebruikelijker om op latere leeftijd een beugel te nemen. Zogenaamde aligners, of onzichtbare beugels, winnen aan populariteit. Deze bitje worden op maat gemaakt en draag je alleen 's nachts of wanneer het jou uitkomt. Hiervoor moet je wel wat dieper in de buidel tasten, denk aan €2000,- maar dan heb je wel mooie eigen tanden!   

 

Fris kapsel

Ons haar wordt droger naarmate we ouder worden door verandering van de hormoonhuishouding. Omdat veel dames al vroeg grijs worden, wordt er driftig geverfd en geblondeerd. Allemaal slecht voor een volle glanzende bos haar en dat is dan ook de reden dat het kapsel vaak korter wordt naarmate de leeftijd toeneemt. Er zijn tal van supplementen verkrijgbaar die je haar(groei) doen verbeteren. Natuurlijk zijn er ook veel middeltjes verkrijgbaar om het haar een betere structuur te geven. Producten van de salon zijn vaak net wat beter dan van de drogist, hoewel de producten van REF Stockholm echt heel fijn zijn. Een haarolie kan ook enorm goed werken voor droog haar!

 

Een kapsel is ontzettend bepalend voor je look. Een goede kapster weet vaak met wat kleine aanpassingen een aantal jaren van je echte leeftijd af te 'knippen'. Vraag vooral om tips om de verse salonlook thuis na te bootsen want wie heeft er nog zin en tijd om wekelijks naar de kapper te gaan? Het leuke is dat er steeds meer salons komen die met eco-friendly producten werken. Beter voor jezelf én het milieu!  

 

Heb jij nog fijne beauty tips waarvan we zeker moeten weten? Deel ze met ons!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.