Clean Skincare

Gepubliceerd op 29 oktober 2021 om 14:39

Een paar jaar geleden ging ik naar een huidtherapeut. Al langere tijd had ik last van acné achtige klachten. Deze leken vooral hormoon gedreven dus dacht ik dat er weinig aan gedaan kon worden. Gelukkig had de huidtherapeut goed nieuws; dat kon wel degelijk! Met een grondige analyse (bleek ik ontzettend allergisch voor van alles!) en een aantal peelings kreeg mijn huid een stevige onderhoudsbeurt. Inmiddels in mijn huid in een betere staat dan toen!

 

Bij de therapeut werd gewerkt met de producten van SkinCeuticals. Echt helemaal fan was ik want mijn huid werd en bleef fantastisch! Mijn portemonnee was hier echter minder blij mee want dit zijn serieus kostbare producten. Zeker als je de volledige routine aanschaft en trouw dagelijks gebruikt. De ingrediënten zijn puurder en geconcentreerder dan van andere merken wordt gezegd. Na een tijd wilde ik toch eens proberen hoe vergelijkbare producten van een aanzienlijk goedkoper merk waren. Tijdens mijn speurtocht vergeleek ik eindeloos producten en ingrediënten, prijzen en reviews.

Uiteindelijk kwam ik uit bij Paula’s Choice. Een, net als SkinCeuticals, Amerikaans merk dat zich richt op goede producten zonder poespas. Langzaamaan ging ik bepaalde producten uit de routine vervangen en wat bleek; ook deze werkten gewoon goed! Product voor product ben ik overgestapt en na ruim een jaar was mijn huid nog steeds goed. Soms testte ik de werking door een week te stoppen met een product en dan merkte ik al snel achteruitgang.    

 

Recent kwam ik bij de Bijenkorf de producten van The Ordinary tegen. De producten lijken op die van SkinCeuticals en Paula’s Choice en uit pure nieuwsgierigheid ben ik mijn skincare routine weer gaan ombouwen. De prijs is in de categorie ‘doe-mij-nog-drie-extra-flesjes’ en de resultaten zijn boven verwachting. Daar worden ik én mijn portemonnee helemaal blij van! Ik ben niet van alle producten afgestapt en daarom heb ik inmiddels een leuk lijstje dat ik graag met jullie wil delen.

 

1.    Het allerfijnste is misschien wel SkinCeuticals Mineral Radiance UV Defense SPF 50. Het is een zonbescherming op basis van 100% minerale filters. De emulsie biedt een krachtige bescherming en heeft een natuurlijke lichte teint waardoor je er ook in de winter lekker gezond uitziet. Ongeacht je verdere routine zou dit een eerste aanrader zijn voor iedereen!

 

 

2.    Van Paula's Choice zijn de exfoliators echt super! Ik heb de Anti-Redness met 2% salicylzuur en de 2% BHA Liquid Salicylzuur geprobeerd. Tussen deze twee merkte ik weinig verschil maar beiden hebben het vermogen om een opkomende ontsteking te stoppen en de huid te kalmeren. Echt een wonderbaarlijk spulletje! Er is ook een exfoliater voor het lichaam die ruwere oppervlakken, zoals bovenarmen of dijen, spiegelglad weet te maken. 

 

3.    Van The Ordinary zijn er twee absolute favorieten, namelijk: Amino Acids + B5 en Caffeine Solution 5% + EGCG. De eerste hydrateert de huid waanzinnig. Als je een droge, trekkerige huid hebt is dit echt je nieuwe best friend forever. De Caffeine Solution is een absolute aanrader tegen (donkere) wallen. Na een zware avond is dit het eerste wat ik in de ochtend opsmeer en die hangende oogleden verdwijnen als sneeuw voor de zon.  

 

Verwacht van deze merken geen romige geparfumeerde crèmes.  De focus ligt op werkzame ingrediënten, vandaar de term 'clean' skincare. Komt het allemaal wat 'chemisch' op je over, bedenk dan dat chemie overal is. Het menselijk lichaam is chemie en hoe we ons eten bereiden ook. Veel van deze producten zijn vegan en hebben ingrediënten van natuurlijke oorsprong. The Ordinary schreef daar een leuk stuk over. 

 

*Deze tekst is niet tot stand gekomen door een (betaalde) samenwerking maar puur en alleen gebaseerd op persoonlijke ervaringen van de auteur.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.