New Year's lockdown survival

Gepubliceerd op 30 december 2021 om 11:34

What to do op oudjaarsavond nu alles wederom potdicht zit? We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

 

Spelletjesavond

Wat is er leuker dan met het gezin of vrienden een avond te vullen met gezellige bordspellen? Spelletjes als 30 seconds geven de avond meer actie. Met spellen als ‘Openhartig’ kom je sneller tot diepgaande gesprekken en kun je samen reflecteren op het afgelopen jaar. Wat ook leuk is, is om een pubquiz te maken. Het kan gaan over het afgelopen jaar of haal je inspiratie uit de Top 2000!

 

Kwarkbollen en gluhwein

Maak een lekkere glühwein en drink deze als aperitief of in plaats van champagne bij een zelfgestookt vuurtje. Kies voor een soepele biologische rode wijn, voeg er kaneelstokjes, sinaasappel en steranijs aan toe en laat een tijdje koken. Voeg eventueel zoetstof of (vanille)suiker naar smaak toe. Een lekkere alcoholvrije variant maak je met blauw druivensap.

 
Bij oud en nieuw horen natuurlijk oliebollen. Maar wil je eens iets anders als eindejaar traktatie? Sluit het jaar dan smakelijk af met zelfgebakken kwarkbollen: een luchtige en overheerlijke variant van de traditionele oliebol.


Verwarm de oven voor op 180 graden. Wel 150 gram rozijnen een kwartier in warm water. Meng ondertussen in een beslagkom 250 gram magere kwark, een zakje vanillesuiker, twee eieren, een eetlepel bakpoeder en een snufje zout. Voeg 250 gram bloem en de gewelde rozijnen toe. Roer alles goed door elkaar. Verdeel het deeg met twee lepels in twaalf bolletjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kwarkbollen nu twintig minuten in de oven.

 

Bovenstaande recept komt van mijn tante Liesbeth via http://eat-and-speak.nl/

 

Geef een knalfeest!

Bezoek blijft helaas beperkt tot een aantal mensen maar zelfs dan kun je een heel gezellig feestje vieren! Trek je mooiste jurk of pak aan, geef je bezoek een dresscode mee zodat niemand under dressed is. Leuk thema voor een over-the-top feestje is the Great Gatsby. Houd je vooral niet in en ga lekker los in je eigen bubbel.

 

Stilte retraite

Heb je helemaal geen zin in dit alles en wil je vooral stilte en rust? Zoek dan gewoon een fijne B&B op de Veluwe of een Waddeneiland. Vanwege de horecasluiting is er voldoende beschikbaarheid momenteel en de hotel ondernemers kunnen best een beetje support gebruiken!

 

Dan rest ons nog om jullie te bedanken voor alle support in het afgelopen jaar en alvast een onwijs goed 2022 te wensen! Hopelijk kunnen we eindelijk afscheid nemen van C en alle maatregelen en komt daarmee een beetje saamhorigheid terug <3 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.