Rondreis Ecuador

Gepubliceerd op 2 november 2022 om 15:13

Omdat Studio Hygge verschillende merken verkoopt die hun oorsprong in Ecuador vinden, leek het ons leuk om dit land mee te nemen in de reis stories. Rebecca Braak, oprichter van EcuaFina heeft naast plaids en poncho’s, gemaakt in Ecuador, een reisbureau dat gespecialiseerd is in reizen naar Ecuador, Galapagos, Peru en Colombia. Van haar ontvingen we de beste tips voor een onvergetelijke reis.

 

Ecuador is een relatief klein land in Zuid-Amerika, maar een land met een ongelooflijk unieke diversiteit aan landschappen. In een periode van ongeveer 3 weken kun je door het grootste deel van Ecuador reizen en de verschillende klimaatzones van het land ervaren, zoals de indrukwekkende Andes met zijn bergen en vulkanen, het Amazone regenwoud met zijn weelderige natuur, de Pacifische kust en van natuurlijk de betoverende Galapagos-eilanden. Als je meer tijd hebt om in dit prachtige deel van Zuid-Amerika door te brengen, is Machu Picchu in Peru zeker een aanrader.

 

Meestal begin je de Ecuador rondreis in de hoofdstad Quito, een drukke stad met een mooi koloniaal centrum en levendige wijken. Vanuit hier kun je het Amazone regenwoud bezoeken (4 uur rijden), het Andes gebergte bezoeken, vliegen naar de Galapagos Eilanden (2 uur), of gewoon een paar dagen in en om Quito verblijven. De lokale bevolking is uiterst vriendelijk en er zijn nog veel oorspronkelijke volken. De mix tussen de koloniale Spaanse en de indigenous cultuur geeft een unieke mengelmoes.

 

Rondom Quito kun je bezoeken brengen aan Mindo, een tropisch dorp in de cloudforest waar je kunt hiken, ziplinen en vogelspotten. De vibe is uiterst relax en er zijn een aantal prachtige eco-lodges waar je kunt verblijven. Vanuit Quito kun je ook naar de Quilotoa krater, dit is een prachtig azuurblauw kratermeer midden in de bergen waar je kunt hiken.

 

Tijdens een Ecuador reis mogen de volgende onderdelen niet ontbreken; de koloniale steden – Quito, Cuenca en Riobamba. Verblijf op een hacienda in het Andes gebergte, ga paardrijden of fietsen op een actieve vulkaan en verken het Amazone gebied. Walvissen spotten aan de kust. Snorkelen met haaien en blauwvoeten, roodvoeten of witvoeten vogels spotten op Galapagos.

 

Op de Galapagos Eilanden zijn er twee soorten reizen, eilandhoppen waarbij je in hotels verblijft of cruises waarbij je in kleine boutique stijl jachten slaapt en gedurende de dag verschillende eilanden bezoekt. Beide opties zijn interessant en authentiek. Op de Galapagos Eilanden zijn er nog relatief weinig buitenlandse toeristen (Machu Picchu heeft zo’n 30x meer toeristen per jaar). Met het eilandhoppen ben je wat vrijer in je keuzes. Bij Rebecca Adventure Travel is het mogelijk om de reis geheel naar eigen smaak samen te stellen.

 

Voor meer informatie over dit prachtige land en de mogelijkheden bezoek je https://rebeccaadventuretravel.com/

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.