Prachtig Porto!

Gepubliceerd op 30 mei 2022 om 12:32

Porto, gelegen in het noordwesten van Portugal, is een van de oudste steden in het land en staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en de wereldberoemde portwijn. Het historische centrum van Porto staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege de goed bewaarde architectuur en de historische betekenis. Het strand is nooit ver weg in Porto waardoor het een perfecte bestemming is om cultuur en ontspanning te combineren.

 

Met de fijne Cityhoppers van KLM vlieg je binnen no-time van Amsterdam naar Porto. We zijn er in de meivakantie en de temperaturen zijn nog wisselend dus het is even puzzelen met de outfits. Overdag heerlijk 25 graden terwijl het ’s avonds afkoelt naar een frisse 12. We verblijven 6 dagen lang in deze prachtige oude stad met ontelbare mooie bouwwerken en fantastische restaurants. Onze bevindingen zetten we voor je op een rijtje.

 

We verblijven in een heerlijk 19e-eeuws appartement in de bruisende wijk Ceidofeita. Met een eigen tuin, zwembad en diverse bakkertjes (Cacau) en restaurantjes op loopafstand. De buurt is levendig en vlakbij het Art Gallery district. De Torre dos Clérigos (beklimmen!) en de ‘bar area’ zijn op 400m loopafstand. Omdat Porto een langgerekte stad is hebben we een auto gehuurd. Zo kunnen we ook de omgeving een beetje verkennen. In de oude stad is het makkelijker om te lopen of om de bus/taxi te nemen.  

 

Om een snelle indruk van de stad te krijgen nemen we de hop on – hop off bus. Er zijn twee routes waarvan je het beste elke dag 1 kunt doen; neem dus een ticket dat minimaal 48u geldig is. Je ziet alle highlights van de stad en er is voldoende gelegenheid om uit te stappen en te wandelen. Het strand kun je ook bereiken met deze bus. En dankzij de vele rotsen kun je heerlijk beschut liggen, ook als het nog wat koeler is! Bij strandbar Praia da Luz kun je lekker relaxen en genieten van een cocktail of heerlijk eten terwijl je kijkt naar de zonsondergang.

 

Als je een liefhebber bent van verse vis en seafood moet je zeker naar São Pedro da Afurada, een klein vissersdorp aan de ‘overkant’ van Porto. Je kunt dit lopend doen door de Arrabida brug te beklimmen. In dit authentieke vissersdorp vind je tal van restaurantjes waar de vis recht uit zee op de grill belandt. Sommige vissers hebben voor hun woning een terrasje waar ze de vangst van die ochtend voor je bereiden. Hier geen massatoerisme en fantastisch eten voor een habbekrats!

 

Wél heel toeristisch maar toch het bezoeken waard is Aveiro. Deze stad ligt op een uur rijden van Porto en staat bekend om zijn prachtige kanalen, kleurrijke boten en charmante architectuur. Aveiro wordt soms "Het Venetië van Portugal" genoemd vanwege de gelijkenis met de kanalen van Venetië, hoewel op een kleinere schaal. Op straat zijn muzikanten en andere performers te vinden, wat het zeker ook leuk maakt voor kinderen.

 

Porto is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Wij waren met kinderen waardoor we enigszins beperkt waren in onze keuzes. Zonder kinderen zouden we zeker het nachtleven zijn ingedoken en ook een port- of wijnproeverij gedaan hebben. We zullen een keer terug moeten om dat nog te doen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.