Paar dagen Brugge

Gepubliceerd op 3 november 2021 om 14:48

Onlangs maakte we een tripje naar Brugge, ook wel Venetië van het Noorden genoemd. Het weer zat ontzettend mee en de stad is enorm fotogeniek dus tijd voor een nieuwe blog! De prachtige Belgische stad staat vol met sprookjesachtige panden, bruggetjes en pleinen. Het is er groen en er zijn oneindig veel restaurants, winkels en museums te vinden. Voor elk wat wils!

 

Brugge was van de 12e  tot de 14e eeuw het grootste handelscentrum van Europa vanwege de levendige haven. Het waren gouden tijden en rijke families lieten een pand bouwen voor zichzelf. Het volledige centrum van Brugge is aangemerkt op de UNESCO werelderfgoedlijst en met recht. Er komt geen einde aan de pracht en praal van versierde huizen, kerken en andere gebouwen. Daardoor is het ook behoorlijk toeristisch. Zelfs in coronatijd is de stad gevuld met toeristen.

 

Uiteraard zijn er een aantal niet te missen trekpleisters. Het Belfort en stadhuis, de kerken en kloosters. Een boottocht is een goed beginpunt en geeft een vlugge impressie van de stad en je krijgt zicht op de mooiste inkijkjes. Echt de moeite waard, ook leuk voor kinderen. De Bruggenaren zijn échte Bourgondiërs en gemoedelijke gastheren. Met kerst is er een uitgebreide kerstmarkt en dan moet het helemaal wonderlijk zijn! 

 

Zien en doen

Het Historium, gevestigd op de Grote Markt van Brugge, is een belevingsmuseum gericht op de Middeleeuwen. Aan de hand van ‘kamers’ ervaar je het bruisende Brugge ten tijden van de Gouden Eeuw van Jan Van Eyck. Het verhaal is toegankelijk en leuk voor kinderen. Binnen een klein uur ben je er wel doorheen dus het is goed vol te houden voor de allerkleinsten. Volwassenen vermaken zich waarschijnlijk meer in het Groeningemuseum of de Sint-Janshospitaal.

 

De stad is prachtig en er doorheen wandelen levert op zichzelf al veel mooie plaatjes op. Ook zijn er tal van chocolatiers waar je een workshop kunt volgen, Zeker doen als je een chocolade liefhebber bent! In het concertgebouw schijnt een enorm leuk 'circuit' voor kinderen te zijn. Helaas was deze uitverkocht op het moment dat wij er waren.

 

Buiten de stad vind je Cozmix. Een planetarium en tegelijkertijd natuur museum voor kleine kinderen. Super educatief en interactief. Rondom het planetarium is een mooi park waar je kunt wandelen en er is een leuk terrasje waar je van een koffie kunt genieten. De moeite waard om de stad even voor te verlaten. Van te voren reserveren!

 

De opstapplaats voor de bootjes:

Restaurants

Verder zijn er ontelbaar veel leuke restaurants te vinden! Houd er rekening mee dat op dinsdag en woensdag veel gesloten is, reserveren op deze dagen is zeker aan te bevelen. Ook goed om te weten; gemiddeld genomen zijn de prijzen in de restaurants hoger dan we in Nederland gewend zijn. Dit waren onze favorieten: Cafedraal (vanwege de mooie tuin), Balthasar, Blackbird, Tompouce (vanwege het uitzicht) en Amuni (héérlijke pizza & pasta). Ook zijn er tal van 'fine dining' opties te vinden. Omdat Brugge dicht bij de zee ligt zul je veel sea-food tegenkomen op de menukaarten.     

 

De Republiek is een heerlijke plek waar je veel locals zult vinden. Bij deze creatieve hotspot kun je genieten van film, kunst, theater en workshops. Er is een prachtig grand cafe, met fantastische binnenplaats, waar je de hele dag terecht kunt voor een hapje of drankje. Reserveren is aan te bevelen. In dezelfde straat vindt je Mozart. Een redelijk toeristisch maar kindvriendelijk restaurant met een interessante inrichting. Achterin het pand waan je je in een enorm oud treinstel. De prijs-kwaliteit verhouding en de bediening is hier prima! De ballen in tomatensaus en mouse-au-chocolat vielen erg goed in de smaak. 

 

Noot: deze tekst is tot stand gekomen zonder (betaalde) samenwerkingen en slechts gebaseerd op persoonlijke ervaringen van de auteur. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.