Staycation - Den Bosch

Gepubliceerd op 13 juli 2021 om 14:15

Omdat veel mensen voor de zekerheid nog een keer de vakantie in eigen land doorbrengen leek het ons tijd voor een blog over ons eigen prachtige stadje Den Bosch. Enigszins bevooroordeeld zijn we, maar op veel plekken gehoord; Den Bosch is één van de leukste steden van Nederland! Graag brengen we je op de hoogte van de fijnste plekjes in en om de Brabantse hoofdstad.

 

Den Bosch staat natuurlijk bekend om zijn Bossche Bollen, de Sint Jans kathedraal en de kunstenaar Jeroen Bosch. Deze iconen zijn onlosmakelijk verbonden met de stad maar zij heeft nog zoveel meer te bieden! Je kunt het beste een paar dagen uittrekken om het Bourgondische leven volledig te ervaren. Slapen doe je het beste bij The Duke Boutique Hotel, Kloosterhotel de Soete Moeder of Hotel Uylenhof. Er zijn ook veel B&B's te vinden die absoluut de moeite waard zijn.

 

Eten en drinken

Aan horeca geen gebrek in de Bossche binnenstad! Het meest bekend zijn de Markt en de Parade. Wil je iets minder toeristisch (maar niet minder druk) dan ga je naar de Korte Putstraat, Uilenburg of de Verwerstraat. In de Sint Janstuin is sinds corona een prachtig groot terras geopend waar je heerlijk kunt genieten van de avondzon bij tal van verschillende cafés en brasseries.

 

Er zijn een aantal café’s en restaurants die een speciale benoeming verdienen; o.a. Bolwerk, waar je prachtig aan het water kunt zitten en lekker kunt ontbijten of lunchen. Eetbar DIT, met een shared dining concept, behoort al járen tot de favorieten van de Bosschenaren. Fabuleux moet je zeker bezoeken als je culinair en uitgebreid wil tafelen met een fantastisch aanbod van wijnen. Ben je toe aan iets meer exotisch? Ga dan naar Yalla Yalla (Midden Oosten) of Sarban (Afghaans). De lekkerste ijsjes maak je zelf bij Tum Tum ijs.

 

Wat te doen?

Er is een hoop te doen deze zomer! De Bossche Zomer is een initiatief waarbij verschillende (culturele) ondernemers zichzelf in de kijker zetten. Er zijn pop-up terrassen, optredens en workshops op tal van locaties. TUINSESSIES is een muzikaal evenement dat plaats vindt op iedere donderdag-, vrijdag-, en zaterdagavond van 8 t/m 31 juli in de sfeervolle ambiance van de Paleistuin van Het Noord-Brabants Museum. De allerbeste films bekijk je onder de sterrenhemel bij Verkadefabriek. Van 5 t/m 22 augustus kun je genieten van verschillende optredens tijdens Theaterfestival Boulevard.

 

Voor kinderen is er ook veel te beleven; er is de Sint Jan Quest, een digitale puzzeltocht in- en om de kathedraal waarbij op een escape-achtige manier kennis wordt gemaakt met de geschiedenis van dit monument. In de Brabant Hallen is de interactieve tentoonstelling World of Dinos. Een stukje buiten Den Bosch vind je de Kersouwe, een openluchttheater waar ook leuke voorstellingen voor kinderen worden gegeven. Lekker zwemmen of klimmen doe je bij de Ijzeren Man in Vught, op 10 minuten rijden van Den Bosch. Buiten spelen doe je bij Hoppies of het Kwekkeltje.       

 

Natuur

Ben je de drukte van de stad even beu? Vanuit het centrum loop je zo het Bossche Broek in. Een prachtig stuk natuurgebied dat ooit een moeras was en een natuurlijke verdedigingslinie vormde tegen indringers. Natuurbeschermers hebben weten te voorkomen dat dit stuk bebouwd werd en nu in het aangemerkt als Natura 2000 gebied. Een ander leuk stukje natuur zijn de Moerputten, ten westen van de stad. Hier vind je de oude spoorbrug waar je overheen kunt wandelen.  

 

Op een kwartier rijden van Den Bosch vind je de Loonse en Drunense duinen, oftewel de Brabantse Sahara. Dit grote gebied met stuifzand, heide en bossen is een bijzonder en prachtig landschap. Je kunt er heerlijk wandelen, fietsen en paardrijden.

 

Den Bosch is écht de moeite waard om te bezoeken. De mensen zijn gastvrij en de sfeer is gemoedelijk. Er is genoeg te zien en te doen. Reserveer restaurants en tickets op tijd want ook hier blijven veel mensen thuis! Nog meer tips lezen over Den Bosch? Kijk dan even hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.