House of African Beauty

Gepubliceerd op 19 juni 2020 om 09:58

Petra van Iterson runt, samen met haar oudste zoon Jordy, ruim vier jaar een bedrijf in luxe huidverzorgingsproducten van Zuid-Afrikaanse oorsprong. In korte tijd bouwden zij een succesvol bedrijf op in een competitieve branche waarin veel aanbieders actief zijn. Wij spraken met Petra op haar prachtige landgoed in Opijnen, een klein dorp in de Betuwe.

 

Petra, je woont hier ontzettend mooi! Wat een rust en prachtige natuur heb je om je heen. Hoe ben je hier terecht gekomen?

Als jong meisje woonde ik samen met mijn ouders bij mijn opa en oma tussen de prachtige Betuwse fruitbomen. Mijn oma heeft mij de liefde voor de natuur meegegeven. Toen mijn ouders gingen verhuizen naar een nieuwbouwwijk raakte ik volledig in paniek. Ik voelde me afgesloten van iets wat essentieel voor mij is gebleken. Ik had geen verbinding met buiten meer en dat bezorgde mij heimwee. De betonnen woonomgeving van mijn ouders heb ik als afschuwelijk ervaren.

Eén ding wist ik zeker; als ik later groot was wilde ik wonen op een boerderij met hoog gras. Dat beeld heb ik vastgehouden dit is nu al zo’n 20 jaar mijn thuis.

 

 

Hoe ben je begonnen met House of African Beauty?

2016 was voor mij een hectisch jaar en ik besloot om het roer helemaal om te gooien. Ik wilde veel meer uit het leven halen en gunde mijzelf een prachtige reis naar Zuid Afrika. Tijdens een treatment maakte ik kennis met de bijzondere producten van Kalahari. De heerlijke texturen en verrassende geuren waren een ervaring van pure weldaad. De bijpassende behandelingen en zeker niet onbelangrijk, de huid verbeterende resultaten, had ik niet eerder ervaren.

Ik verdiepte mij in het merk, de producten en de ingrediënten en het opende mij de ogen. Huidverzorging op natuurlijke basis mét wetenschappelijke onderbouwing. Thuis wilde ik deze producten ook graag gebruiken maar ik kwam er achter dat ze niet verkrijgbaar waren in Nederland.

 

Je had je zinnen gezet op dit merk en je startte ‘even’ als distributeur?

Inderdaad, ik zocht contact met de eigenaar van Kalahari en heb het merk naar Nederland gehaald. Ik had geen ervaring in de schoonheidsbranche maar wel met het ondernemen. Inmiddels mogen wij leveren aan 120 salons in de Benelux. We steken veel tijd in educatie en training zodat de klant met een tevreden en zichtbaar resultaat de salon verlaat. We krijgen heel veel positieve reacties terug van onze klanten en dat maakt me trots!

 

Waarin vind je zelf ontspanning naast het harde werken?

Naast het harde werken vind ik mijn rust bij de dieren op het erf. Ik heb hier honden, schapen, konijnen en een paard. Zij vragen de nodige verzorging maar dat doe ik graag. De Betuwse uiterwaarden zijn prachtig dus daar wandel ik om op te laden. Maar waar ik echt helemaal tot mijzelf kom is in de bush van Afrika. De natuur daar is zó krachtig, daar is niks mee te vergelijken.  

 

Ik ken je al een tijd en vind je echt een power-lady. Welk advies zou je geven aan jonge ondernemers in deze uitdagende tijd?

Aan jonge ondernemers zou ik willen zeggen; volg je hart! Ga onderzoeken wat écht bij jou past en zet dat door, maar niet ten koste van alles. Om verder te komen als ondernemer moet je kunnen loslaten. Ondernemers zijn vaak zo gedreven dat ze maar doorgaan en doorgaan zonder af en toe stil te staan en te reflecteren. Hierdoor kun je zelf de blokkade worden die groei in de weg staat.   

Ik heb het ‘loslaten’ inmiddels aardig onder de knie. Geleerd door vallen en opstaan. Uit ervaring kan ik zeggen dat er altijd weer nieuwe (zakelijke) kansen op je pad komen die je dichterbij je doel brengen. Heb vertrouwen en vind jouw purpose in life!

 

Bekijk meer over de merken en producten van Petra en Jordy op www.houseofafricanbeauty.com

* De foto’s bij dit artikel zijn gemaakt door de dochter van Petra, Isabelle de Groot, rondom het huis van Petra in Opijnen. Petra draagt verschillende kledingstukken van INTI Knitwear.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.