Struinen op Walcheren

Gepubliceerd op 31 juli 2020 om 10:06

Zeeland is voor bejaarden en Duitsers, dacht ik altijd. Vrienden van ons hebben een huisje in Cadzand-Bad. Dat bezochten we wel eens en natuurlijk was dat hartstikke leuk. Leuke strandtenten aan een prachtig ruim strand met veel krabben en visjes, perfect voor de kinderen. Maar om zelf een vakantie te boeken in Zeeland kwam toch niet in me op. Totdat corona de kop op stak.

 

Wij zijn niet zo van die planners als het op vakanties aankomt. Meestal boeken we last-minute, afhankelijk van het weer en 'rundum hause' vinden we ook heel prima in de zomer. Toch had ik vrij snel door dat de corona epidemie niet zomaar voorbij zou zijn. Daarom boekte ik al vroeg een paar dagen Middelburg, met een optie om tot het laatste moment te annuleren. Gelukkig kwam het niet zo ver.

  

Middelburg

Na dik 1,5 uur rijden komen we in Middelburg aan. We zitten in het centrum dus voor de deur parkeren zit er niet in. Maar onze B&B is dat 100% waard. Een fantastisch oud pand dat tot in detail gerenoveerd is met een heuse bedstee! Eén stap buiten de deur en we staan in het bruisende centrum van de stad. De statige panden, boutiques en de vele authentieke restaurantjes maken de stad absoluut een bezoek waard. We ontbijten en lunchen bij En dan is er koffie... en Luuks brood & patisserie. Zó lekker, OMG! 

De rondvaartbootjes schijnen een aanrader te zijn maar helaas redden we het niet meer qua tijd. De Kloveniersdoelen, met prachtige binnentuin is ook een must-see. 

 

Het Badpaviljoen in Domburg

Stranden

Dan de stranden. Gewoon WAUW! De duinen zijn hoog en stijl waardoor je vaak even moet klimmen voor je het strand bereikt. Er zijn ook mooie wandelpaden aangelegd waarbij je wordt beloond met de mooiste uitzichten, zoals bij Dishoek. Strandtent Kaapduin is hip en relaxed en een prima spot om de zon in de zee te zien zakken. De stranden van Zoutelande en Domburg zijn ook helemaal fijn. We namen een uitgebreide lunch bij het Het Badpaviljoen  waarbij je je werkelijk in Zuid Frankrijk waant. 

  

Walcheren staat bekend om 'het Zeeuwse licht' waarvan o.a. Piet Mondriaan gebruik van maakte. Het toeristische maar zeer schilderachtige dorpje Veere is van een ongekende schoonheid en het Zeeuws licht bereikt er zijn hoogtepunt. We eten heel redelijk op een prachtig terras bij Italiaans restaurant 1611. De smalle straatjes van Veere geven het gevoel van een pittoresk Italiaans dorp, met stokrozen overal waar je kijkt. Sowieso zijn ze op dit eiland verzot op stokrozen, werkelijk overal staan ze.  

 

Wij zijn zeer verrast door de schoonheid van Walcheren. Wie denkt aan Zeeland als armoedige, winderige en kale provincie heeft het mis. Dat het druk is en toeristisch klopt maar de stranden zijn zó ruim dat je daar weinig last van hebt. Wij hadden het geluk dat het weer uitstekend was tijdens ons bezoek en dan doet het eiland niet onder voor Zuid Europa. Wat mij betreft de ontdekking van het jaar! ;-)     

 

Haven van Veere

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.