Weekendje Maastricht

Gepubliceerd op 10 juli 2020 om 10:06

Toch wel twee keer per jaar proberen ik en mijn vriend een weekendje weg te gaan zónder de kinderen. Onze kids zijn, echt waar, de leukste ter wereld maar het vooruitzicht om twee hele dagen niet elke vijf minuten 'mamáááá' te horen is toch wel erg aansprekend. Vaak maakt het niet eens zoveel uit waar we naartoe gaan. Deze keer is Maastricht aan de beurt!

 

Vrijdag einde middag hebben we de hele klas (+ ouders + broertjes en zusjes) van mijn zoontje over de vloer. Jaarafsluiting in onze tuin en iedereen neemt zelf wat te eten mee. De schade valt mee maar toch loopt het zaterdagochtend enorm uit voordat we eindelijk kunnen vertrekken. Kids en hond droppen we bij oma en yes yes... ons weekend is begonnen! Zoals altijd heb ik veel te veel gepland. Wandelen, fietsen, shoppen, lunchen, dineren, saunatje. Helaas hebben we maar één nachtje dus we zullen keuzes moeten maken. 

 

Eerst even naar ons chateau net over de Belgische grens om de tas achter te laten. Kamer valt wat tegen maar hé, die gaan we toch niet veel gebruiken. Daarna lekker de stad in om uitgebreid te lunchen bij van Wijck (Zondag is ook fijn!). Na de lunch zetten we een stevige wandeling in. We beginnen in Wyck waar je echt de leukste antiekzaakjes vindt. We zetten koers naar Céramique, de nieuwe wijk waar het luxe Beluga (restaurant) zich bevindt en waar je moderne architectuur kunt bekijken. Er hangt hier een fijne sfeer, veel jonge mensen liggen hier lekker in het gras te chillen. 

  

 

We steken de Hoge Brug over richting het Stadspark. We komen terecht bij een té leuk kinderwinkeltje, Angels & Heroes, waar we een kraamcadeau scoren voor een vriend die opnieuw vader is geworden. We shoppen nog wat meer bij de fijne boutiques die Maastricht rijk is. Vooral leuk is het Stokstraatkwartier. Hans wordt niet heel gelukkig van uren shoppen dus we ploffen snel neer op een bomvol Lieve Vrouweplein voor een aperitief en een borrelhap. 

 

Lekker eten doen we daarna in de Koestraat, bij Clichee. Heerlijke cocktails en 'streetfood'. We raken aan de praat met twee Limburgers die ons meer vertellen over de stad. Gastvrijheid zoals we het in Brabant ook kennen. Het is een frisse avond maar toch voelt het alsof we ons in Spanje bevinden. Onze auto staat geparkeerd in Wyck maar ook bij nacht is een wandeling door Maastricht alles behalve een straf. 

 

Na een prima ontbijt koersen we richting de Sint Pietersberg. De temperatuur is ideaal voor een stevige wandeling naar de top van deze berg (eigenlijk is het een heuvel). Hoewel er veel wandelaars en mountainbikers zijn is de natuur prachtig en de stilte weldadig. Na dik twee uur wandelen bereiken we de top met Fort Sint Pieter. We hadden iets meer verwacht van het uitzicht maar door de dichte begroeiing is er helaas weinig van de omgeving te zien. Bergaf gaat het sneller. 

 

Omdat we onszelf willem belonen voor deze ontzettende prestatie hangen de rest van de middag in een loungeset bij Noon. Deze hidden gem is een oase van rust vergeleken met de binnenstad. Lekker in het zonnetje genieten we van een lunch, flesje rosé en  bekijken de mensen die voorbij wandelen, fietsen en varen. Einde middag tikken we nog twee vlaaien op de kop voor het thuisfront. Elke keer is het weer bijzonder hoe zo'n kort weekendje weg kan voelen als een échte mini-vakantie!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.