Staycation

Gepubliceerd op 29 mei 2020 om 10:06

De Corona crisis heeft zeer waarschijnlijk tot gevolg dat veel geplande vakanties in de zomerperiode niet zullen doorgaan. Op zich kunnen we die verre vakantie best een keer overslaan, ware het niet dat de pretparken, dierentuinen en horeca maar beperkt toegankelijk zijn. Alle evenementen en festivals zijn sowieso afgelast dus we zullen creatief moeten omgaan met de mogelijkheden die in eigen land te vinden zijn. 

Roadtrip

Langzaam kom ik tot het besef dat er weinig te beleven valt deze zomer. Wij hadden een roadtrip naar Scandinavië gepland met een uitgebreide tussenstop in Legoland. We moeten eens serieus gaan nadenken over een invulling van de zeven schoolvrije weken. Het valt mij op dat we niet meer zo gewend onszelf te vermaken en dat is best een heftige constatering.

Wij kunnen ons gelukkig prijzen met een royale tuin en prachtige natuurgebieden met zwemwater in de omgeving. Toch zegt iets in mij dat het niet voldoende gaat zijn om aan de verveling te ontsnappen. Ik ben mij, net als vermoedelijk vele anderen, aan het verdiepen in Nederland vakantieland. Centerparcs of een minicamping (lees: weiland zonder voorzieningen) is niet ons ‘ding’. Te kneuterig. Je zal maar in zo’n  caravan zitten met twee weken lang regen op je dak!

Nederlandse kust

Nederland heeft als klein land een behoorlijke kuststrook. Niet te vergelijken met de azuurblauwe wateren van Griekenland of Italië maar wel het strand is wel lekker breed. Er zijn zoveel leuke badplaatsen buiten Scheveningen en Zandvoort te vinden. Ik heb een prachtig leuk huisje geboekt in Middelburg, het ziet er fantastisch uit. Daarna een chalet in Bergen aan Zee en daarna verblijven we een aantal dagen in Harlingen. Met de boot maken we de oversteek naar Vlieland waar we de vakantie gaan afsluiten. Een kleine roadtrip door Nederland, ik ben heel benieuwd!

Ik kijk enorm uit naar deze hele bijzondere vakantie. We hoeven niet onze halve huisraad mee te slepen, niet urenlang in de file te staan in de brandende hitte en gelukkig al helemaal geen lange nachtvlucht te maken met twee jonge kinderen. Wat een opluchting!

 

Stedentrips

Naast dat we verwend zijn met een breed zandstrand zijn verschillende steden zeker het bezoeken waard. Zelf vind ik Rotterdam, de enige stad van Nederland, écht te gek. Slapen op de Kop van Zuid en lekker slenteren naar Katendrecht, of met de watertaxi naar het Park. Kunst, cultuur, architectuur en er is zelfs veel te zien voor (oudere) kinderen.

Met een bezoek aan Maastricht en het Zuid Limburgse landschap waan je je in andere sferen. De Zuidelijke tongval en de culinaire hoogtepunten doen daar nog een schepje bovenop. En als je voldoende van de stad hebt gezien huur je een (elektrische) fiets en ga je de prachtige omgeving verkennen. Op de site van visitzuidlimburg.nl zijn veel verschillende fietsroutes te vinden.

 

Actie     

Ben je meer van de actieve vakanties dan valt er alsnog een hoop te beleven. Nederland is een watersportland bij uitstek door het vele water dat we rijk zijn. Al kajakkend de Biesbosch of Nationaal Park de Weerribben verkennen is super tof. Fietsen door de Kennemerduinen is trouwens ook echt de moeite waard! Zelf wil ik deze zomer een start maken met mountainbiken. Daarover ga jullie zeker op de hoogte houden!  

 

Deel vooral even jouw vakantietips-in-eigen-land met ons! 

Laura

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.