House of African Beauty

Petra van Iterson runt, samen met haar oudste zoon Jordy, ruim vier jaar een bedrijf in luxe huidverzorgingsproducten van Zuid-Afrikaanse oorsprong. In korte tijd bouwden zij een succesvol bedrijf op in een competitieve branche waarin veel aanbieders actief zijn. Wij spraken met Petra op haar prachtige landgoed in Opijnen, een klein dorp in de Betuwe.

Lees meer »

Harige monsters; eikenprocessierups (+tips)

Na de invasie van vorig jaar weet iedereen wel wat eikenprocessierupsen zijn en de overlast die ze kunnen veroorzaken als je er gevoelig voor bent. Jeuk aan huid en ogen, loopneus, kortademigheid en zelfs overgeven of koorts kunnen symptomen zijn die je kunt krijgen door de brandharen van deze lastpakken. Van alles hebben we uitgeprobeerd en hieronder delen we tips die het leed wat kunnen verzachten.

Lees meer »

Hooikoorts in de lucht! (+ tips)

Het is inmiddels volop lente met een temperatuurmeter die zelfs de 25°C al heeft aangetikt. Alles staat volop in de knoppen of in bloei en de tuin begint er (eindelijk) weer een beetje gezellig uit te zien. Geweldig natuurlijk, zeker als je een zonaanbidder bent zoals ik, maar wel een beetje lastig als je hooikoorts hebt.

Lees meer »

Opladen en loslaten

Omdat we de dagen vooral thuis doorbrengen met het gezin, vergt het extra begrip en acceptatie om ergernissen niet te doen oplaaien tot ruzies. Vooral bij kinderen (en met name pubers) begint de verveling toch wel toe te slaan en dat is af en toe goed te merken. Hoe ontsnap je daaraan wanneer je geacht wordt thuis te blijven?

Lees meer »