Vlieland is fantastisch!

Al vroeg in het corona seizoen boekte ik een familiekamer bij Badhotel Bruin op Vlieland. Stevig geprijsd maar wel met een binnenzwembadje, want hé, het is en blijft Nederland. Een week lang met z'n vieren op 24 vierkante meter doorbrengen, zonder voorzieningen, is namelijk echt geen pretje. Ik werd wel gewaarschuwd door mensen die zeiden "het is standaard 10 graden kouder op de eilanden" dus voor de zekerheid had ik ook wat truien gepakt.

Lees meer »

Struinen op Walcheren

Zeeland is voor bejaarden en Duitsers, dacht ik altijd. Vrienden van ons hebben een huisje in Cadzand-Bad. Dat bezochten we wel eens en natuurlijk was dat hartstikke leuk. Leuke strandtenten aan een prachtig ruim strand met veel krabben en visjes, perfect voor de kinderen. Maar om zelf een vakantie te boeken in Zeeland kwam toch niet in me op. Totdat corona de kop op stak.

Lees meer »

Weekendje Maastricht

Toch wel twee keer per jaar proberen ik en mijn vriend een weekendje weg te gaan zónder de kinderen. Onze kids zijn, echt waar, de leukste ter wereld maar het vooruitzicht om twee hele dagen niet elke vijf minuten 'mamáááá' te horen is toch wel erg aansprekend. Vaak maakt het niet eens zoveel uit waar we naartoe gaan. Deze keer is Maastricht aan de beurt!

Lees meer »

Staycation

De Corona crisis heeft zeer waarschijnlijk tot gevolg dat veel geplande vakanties in de zomerperiode niet zullen doorgaan. Op zich kunnen we die verre vakantie best een keer overslaan, ware het niet dat de pretparken, dierentuinen en horeca maar beperkt toegankelijk zijn. Alle evenementen en festivals zijn sowieso afgelast dus we zullen creatief moeten omgaan met de mogelijkheden die in eigen land te vinden zijn. 

Lees meer »

Japanse bloesems

Momenteel kan er maar heel beperkt gereisd worden. In april 2012 ben ik samen met mijn vriend in Japan geweest tijdens de Sakura oftewel bloesemperiode. Door de bloeiende bloesems overal word ik regelmatig aan deze prachtige reis herinnerd. Deze blog heb ik destijds geschreven en het leek me een goed moment om het hier nog eens te delen. Japan is namelijk een dikke vette aanrader om te bezoeken zodra het weer kan!     

Lees meer »